Svěží informace o okenních systémech

Izolační skla Heat Mirror

Izolační skla Heat Mirror mají propustnost viditelného světla v širokém rozmezí 70 až 30 % a úzce to souvisí s propustností blízkého infračerveného záření. Čím nižší prostup slunečního záření tím nižší i prostup viditelného světla.

Propustnost UV záření je pro všechny typy fólií prakticky stejná a výrobce garantuje propustnost méně než 1 %. Většinou je však množství UV záření za fólií téměř neměřitelné a blízké nule. Standardní dvojskla (20%) a trojskla (8%) nezajistí ochranu před UV paprsky způsobujícími blednutí barev v interiéru.
Velice důležitou vlastností je propustnost v IR oblasti spektra, neboť ta rozhoduje o tepelně izolačních vlastnostech výrobku. Tuto vlastnost je velice složité charakterizovat jednou hodnotou, protože propustnost je funkcí vlnové délky záření a pro všechny fólie Heat Mirror se vzrůstající vlnovou délkou klesá. Při radiačním sdílení tepla je rozhodujícím faktorem teplota tělesa emitujícího záření. Zatímco pro blízkou IR oblast spektra (sluneční záření) je fólie tepelného zrcadla více propustná (vyšší podíl záření projde), pro vzdálenější IR oblast (záření těles o teplotách blízkých teplotám v budovách) je fólie nepropustná.